SE UTDRAG FRÅN KRÖNIKAN (pdf-fil).

50-ÅRSKRÖNIKAN 
Den roligaste ANSER du nånsin läst!

Falsterbo Fågelstation fyllde 50 år 2005. SkOF beslöt fira detta med ett extranummer av ANSER, där fågelstationens historia under 50 år rullas upp.

50-årskrönikan fokuserar på händelser och personer. Fåglarna finns förstås med hela tiden - det är gott om bilder men inga artlistor, inga tabeller och inga diagram.
Texten är också "illustrerad" med många citat ur fågelstationens dagbok, inte minst med de underfundiga, roliga (ibland beska) kommentarerna under rubriken "Diverse".

SkOF-medlemmar får krönikan gratis hem i brevlådan. Vill man ha fler ex. eller inte är medlem i SkOF beställer man från fågelstationen. Pris: 50 kr + porto. Beställ här!

Läsarnas kommentarer:
Jag fick jubileums-Anser i går. Jag brukar sällan läsa igenom tidningen samma dag som den anländer, men så blev fallet i går. Jag skrattade så att tårarna rann, förundrades över alla människor och eskapader, läste med vördnad alla de insatser som gjorts och drömde mig bort bland alla bilder. Ett suveränt sätt att fira stationens 50-årsjubileum och fantastiskt läsvärd!
Stefan Cherrug, Malmö.

Jag säger bara – Ja dang! Vilket jubileumsnummer. Jag brukar inte kasta mig över fågeltidskrifterna samma dag de kommer i brevlådan, men denna gång var jag tvungen. Riktigt kul med en sådan sammanställning, och framför allt att den är så personligt skriven och handlar framför allt om människorna på och runt fågelstationen.
Peter Öhrström, Kämpinge.

Häromdagen dimpte Falsterbo-Anser ner i min brevlåda, och just nu har jag läst igenom stora delar av den. Snyggt jobbat. Dessutom den roligaste fågeltrycksak som givits ut på svenska. Det har varit gott om folk med vitsvingande trutar på besök...
Varmt tack och håll ut!
Staffan Ulfstrand, Uppsala.

Tack för det fantastiskt fina numret om 50-årsjubilaren. Jag läste hela tidningen i ett sträck. Mycket bra jobbat och ni som slitit med skriften är värda allt beröm.
Kjell Andersson, Fritsla.

Jag har nu haft Ansers specialnummer i min hand några dagar och måste gratulera till en synnerligen läsvärd skrift. Jag har om och om igen och med stor behållning lusläst de 80 (?) sidorna och är mycket imponerad av både ditt skrivande och det fina upplägget. Så - tack med svååår kraft!
Bengt Bengtsson, Simrishamn.