Dokumentärfilmer av Mikael Kristersson på DVD
Här kan du köpa Mikael Kristerssons mångfaldigt prisbelönta dokumentärfilmer på DVD. Mikaels filmer är unika på så vis att de gärna sätter in människan som en del i naturen i stället för en som betraktar naturen utifrån. Bildspråket är lugnt och innehåller ofta långa tagningar utan klipp. Minst lika speciellt är ljudet, som får filmerna att "tala för sig själva". Här behövs varker speaker eller musik. Detta gör också att personer som inte förstår svenska kan njuta fullt ut av filmerna.
Klicka på filmens namn för mer info.

Mikael Kristersson är infödd Falsterbo-bo och gjorde sin första dokumentärfilm för TV 1972. Han har producerat ett 35-tal filmer av varierande längd, form och innehåll främst för Sveriges Television.
År 1987 biograflanserades hans första dokumentära långfilm Pica pica. Drygt tio år senare kom den andra, Falkens öga. Båda filmerna fick lysande kritik och för dokumentärer ovanligt stor publik, både på bio och i TV. De har också vunnit ett flertal priser vid festivaler jorden runt. Ljusår är alltså Mikaels tredje långfilm.
Genom att köpa din film här stöder du också fågelstationens verksamhet.

Beställning sker genom att kryssa i rutan och ange antal vid resp. artikel.
Klicka sedan på "Lägg till beställning" längst ned på sidan.

Mikael Kristersson.
Foto: Folkets Bio.

ArtikelPrisBeställ Antal
Regi: Mikael Kristersson. DVD-box med tre filmer: Pica pica, Falkens öga och Ljusår 250 kr. Beställ: Antal:
Falkens öga (1998) 140 kr. Beställ: Antal: