Bli medarbetare vid Falsterbo Fågelstation!

Arbete på fågelstation är en annorlunda och spännande form att utveckla sitt fågelintresse.
Förutom mötet med många spännande arter får man också en inblick i fågelforskningens värld.
Att se och hålla fåglar i handen ger en viss känsla och dessutom upptäcker man detaljer, som också kan
användas vid "vanligt" fågelskådande. Vill du se miljontals fåglar? Boka en höst vid Falsterbo Fågelstation.

OBS. Personal för hösten 2020 är tillsatt.
Nu har vi full personalstyrka (inkl. guider) inför höstsäsongen 2020 men håll ett öga på sidan inför 2021.

 

Arbetsuppgifter GUIDE
Som guide bokar du in och tar emot grupper, som kan bestå av allt från små barn till pensionärer. Guider delar tiden mellan guidnings- och ringmärkningsarbete (se nedan), inte minst för att träna på hantering av fåglar i handen och lära sig mer om ringmärkning.
Du ska helst också kunna guida på engelska, åtminstone om du jobbar här på hösten.
Arbetet innebär i princip jobb sju dagar i veckan men det kommer alltid guidefria dagar då man kan vara lite ledig.

Förkunskaper: Normal artkännedom är förstås självskriven för en guide. Även baskunskaper i biologi/ekologi är bra. Du måste gilla att tala inför folk och gärna vara den typen som "pratar med hela kroppen". Vi letar också i första hand efter någon som kan stanna en hel säsong, eller mer.

Ersättning: Lön 12 000 kr/månad. Dessutom betalar vi resan mellan din hemort och Falsterbo t.o.r. med billigaste färdsätt inom Sverige, om du stannar hela säsongen. Du bor gratis på fågelstationen men står själv för matkostnader.
 

Arbetsuppgifter ASSISTENT:

Assistenter hjälper till i ringmärkningsarbetet, främst med hanteringen av fåglar i näten, samt uppsättning nedtagning och underhåll av nät. Du får också tillfälle att lära dig ringmärkning (om du inte redan kan). Andra uppgifter kan vara fågelräkningar, trädgårdsarbete och allt annat som hör till drift och skötsel av fågelstationen.
Arbetet innebär jobb sju dagar i veckan med start i gryningen men det finns också tid till vila eller eget fågelskådande mellan varven.

Förkunskaper: Normal artkännedom är förstås självskriven. Dessutom är det önskvärt, att du har någon erfarenhet av ringmärkning, främst hantering av fåglar i nät samt att du har intresse och ambition för uppgiften. Vi letar också i första hand efter någon som kan stanna en hel säsong.

Ersättning: Dagtraktamente, f.n. 230 kr/dag. Dessutom betalar vi resan mellan din hemort och Falsterbo t.o.r. med billigaste färdsätt inom Sverige, om du stannar hela säsongen. Du bor gratis på fågelstationen men står själv för matkostnader.

Är du intresserad? Skriv/ring och berätta:
* Om dig själv
* Vad du vill arbeta som
* Vilken tid du kan komma
* Din erfarenhet av ringmärkning och/eller guidning.

Kontaktperson:
Sophie Ehnbom 0705-685810 sophie.ehnbom@gmail.com

FALSTERBO FÅGELSTATION,
Fyren, 239 40 FALSTERBO
Tel: 040-473703, e-post: falsterbo@skof.se