Falsterbo Fågelstation ligger i sydvästra delen av Falsterbo park, mellan kyrkan och Falsterbo Museum (Gatuadress: Sjögatan, Falsterbo - se vägbeskrivning nedan). Huset byggdes 1955 och har renoverats ett par gånger därefter. Det fungerar i första hand som bostad för personalen.

OBS. På grund av covid-19-pandemin tillåter vi tills vidare endast  personal att bo på stationen. Detta beslut kvarstår tills pandemin är på så stor tillbakagång att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras.
Har man redan bokat plats kvarstår den och man kan även boka platser till hösten. Däremot kan vi i nuläget inte lova, att stationen är öppen för gäster ens i höst.

Till uthyrning, främst för fågelskådare, har stationen dessutom (som mest) tio gästplatser. De är fördelade på fem sovhytter med våningssängar. Gemensamt kök med full utrustning, toalett och dusch finns, liksom tvättmaskin (avgift 20 kr) och frys (i mån av plats).
Stationspersonal och gäster delar alltså utrymme och alla  förväntas ta vederbörlig hänsyn till varandra.

Bokning (boka i god tid, särskilt inför hösten):
E-post: falsterbo@skof.se
Brev: Falsterbo Fågelstation, Fyrvägen 35, 239 40 Falsterbo
Gatuadress: Sjögatan, Falsterbo
Telefon: 040-473703
Vänligen ring helst under sen eftermiddag eller tidig kväll, särskilt under fältsäsongerna (21 mars-10 juni samt 21 juli-10 november). Tack!

Incheckning sker kl. 17:00-21:00 eller. om så krävs, efter särskild överenskommelse.
Medtag egna lakan (ej sovsäck) och handduk. Lakan finns också att hyra (50 kr/set).

Avgiften är f.n. 160 kr/natt och bädd för medlemmar i Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) och 200 kr/natt och bädd för övriga. Vill du inte dela rum betalar du för två bäddar. Medlemsavgiften för SkOF är f.n. 225 kr/år. På fem övernattningar tjänar du in medlemsavgiften och får som extra bonus fyra nummer av Sveriges bästa fågeltidskrift, ANSER!

Avbokning måste alltid göras, om man inte kan komma. Annars debiteras logiavgift för den inbokade perioden (160 kr/natt och bädd).

Välkommen!

Vägbeskrivning
Om man kommer med buss stiger man av vid hållplatsen Norra Vånggatan. Åtminstone när det är ljust kan man med fördel gå genom Falsterbo park till fågelstationen (prickad gul linje på kartan).
Annars är den gängse vägen (röd linje på kartan) för såväl gående som bilåkande att följa Östergatan tills den slutar och sedan ta till höger tills man kommer till torget. Där tar man till vänster och går/åker längs Sjögatan tills man har passerat Falsterbo Museum. Till vänster finns en infart till P-plats för boende i en rad nybyggda hus. I slutet av P-platsen finner man en mindre väg in i parken. Denna väg leder till fågelstationen.

Senast ändrad: 2020-05-07, 20:31. Copyright© Falsterbo Fågelstation.